ΠΑΟΚ - Ντιναμό Τιφλίδας 2-0



Αν υπήρχαν φίλαθλοι που πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση με το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Τιφλίδα, τότε έχασαν και την ύστατη ικμάδα αισιοδοξίας στο 5ο λεπτό της ρεβάνς στην Τούμπα, όταν το ένα-δύο του Γκάρι Ροντρίγκες με τον Φακούντο Περέιρα έδωσε την ευκαιρία στον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι να συνεχίσει την εντυπωσιακή εκκίνηση της σεζόν.
Η απουσία του Στέφανου Αθανασιάδη ή η επικείμενη αποχώρηση του Αλέξανδρου Τζιόλη πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, αφού σε πρώτο πλάνο βρισκόταν η ταχύτατη ανά διαστήματα ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, που απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο είχε επιθετική νοοτροπία.
Το πέναλτι που κέρδισε ο Ροντρίγκες στο 44' δεν μετατράπηκε σε γκολ, αφού ο Τζάλμα Κάμπος είδε τον Αντονί Σκριμπ να αποκρούει σε κόρνερ την προσπάθειά του, ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης, ο Γιώργος Τζαβέλλας "κλείδωσε" τη δεύτερη νίκη του "δικεφάλου του βορρά".
Η πρόκριση είχε κριθεί, η νίκη είχε κριθεί, το 2ο ημίχρονο είχε τελείως διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Γεωργιανοί έκαναν συνεχώς λάθη στον χώρο του κέντρου και οι τρεις μέσοι του ΠΑΟΚ που διαθέτουν και ανασταλτικές αρετές δεν άφηναν ανεκμετάλλευτα τα... δώρα.
Η απουσία οργανωτή να μοιράζει κάθετες μπαλιές στέρησε ορισμένες αξιόλογες τελικές προσπάθειες, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με 2-0 και πλέον περιμένει την τύχη του στην κλήρωση της Νιόν την Παρασκευή (14:00, live Contra.gr).

MVP

Ο Γκάρι Ροντρίγκες στο πρώτο παιχνίδι έχασε ευκαιρίες που... δεν χάνονται, ωστόσο τώρα αποζημίωσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ με γκολ μόλις στο 5' και με πολλά τρεξίματα, κάθετες και πολύ ουσιαστική εμφάνιση. Πολύ καλή απόδοση, πολύ καλή... προπόνηση ενόψει ενός πιο ανταγωνιστικού αντιπάλου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Αν ο Φακούντο Περέιρα πρόκειται να δώσει μάχη με τον Στέφανο Αθανασιάδη για τη θέση του "φουνταριστού" της ομάδας, τότε ο Αργεντινός δεν έπεισε τον Βλάνταν Ίβιτς να του δώσει ρόλο βασικού με αυτήν την εμφάνιση. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρνητικός, ωστόσο απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσέφερε δυνατότητες να λάμψει και να σκοράρει, αυτός περιορίστηκε σε κάποιες συνεργασίες με τον Ροντρίγκες.

ΣΧΟΛΙΟ

Η δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ προσφέρει βαθμούς στην κατάταξη της UEFA, ψυχολογική τόνωση, δραστηριότητα σε μία εποχή... αναβολής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όχι συμπεράσματα. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων, σοβαρή η ελληνική ομάδα, οπότε το αποτέλεσμα ήταν το μίνιμουμ των προσδοκιών.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς (66' Κίτσιου), Κρέσπο (76' Βαρέλα), Τζαβέλλας, Μάτος, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάχοφ (57' Μπίσεσβαρ), Τζάλμα, Περέιρα, Ροντρίγκες
Ντιναμό Τιφλίδας: Σκριμπ, Λομπζανίτζε, Ρενέ, Αμισουλασβίλι, Σπίτσιτς, Τσιντζάτζε (74' Βέλεβ), Παρουνασβίλι, Παπουνασβίλι, Άλβαρο, Κιτεϊσβιλι (62' Τσαντουρισβίλι), Ντβαλισβίλι (76' Μικελτάτζε)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις